Τίτλος

Νομός

Κατηγορία

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Με το πέρασμα του χρόνου και τη συχνή χρήση, τα κοσμήματα είναι πιθανό να αποκτήσουν γρατζουνιές και χτυπήματα. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα. Επίσης, παρατηρείται (κυρίως στα δαχτυλίδια) μια εμφανής αλλαγή στο φινίρισμα. Τα κοσμήματα με ματ φινίρισμα, με τη συχνή χρήση αποκτούν μια πιo λαμπερή όψη ενώ αυτά με έντονη γυαλάδα χάνουν σταδιακά την λάμψη τους.

Ακολουθώντας κάποιες συμβουλές που προτείνουμε για τα κοσμήματά σας, μπορείτε να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό λαμπερά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Φυλάξτε κάθε κόσμημα στη συσκευασία που το συνόδευε (κουτί ή πουγγί), σε χωριστή θέση από τα υπόλοιπα.
Βγάλτε τα κοσμήματα σας όταν αθλείστε ή ασχολείστε με δουλειές του σπιτιού και του κήπου.
Φορέστε τα κοσμήματά σας αφού απορροφηθούν τα καλλυντικά προϊόντα που ίσως χρησιμοποιήσατε, όπως για παράδειγμα άρωμα, σπρέι μαλλιών, κρέμα σώματος, κ.α
Φορέστε τα
κοσμήματα σας αφού ντυθείτε και αφαιρέστε τα πριν ξεντυθείτε.
Καθαρίστε με ένα μαλακό ύφασμα το κόσμημά σας μετά από κάθε χρήση.

ΑΣΗΜΙ

Ο άργυρος σαν μέταλλο δεν οξειδώνεται, αλλά είναι γνωστός για την τάση του να θαμπώνει, αν εκτεθεί για πολύ καιρό στον αέρα. Αυτό συμβαίνει λόγω του υδρόθειου της ατμόσφαιρας που προσβάλλει την επιφάνεια του, με συνέπεια να καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μαύρου χρώματος. Γι’ αυτό, απαιτεί περιστασιακό καθάρισμα.

Η περιποίηση του ασημένιου κοσμήματος γίνεται εύκολα με τους εξής τρόπους:

Πλύσιμο σε ζεστό νερό με λίγο υγρό σαπούνι ή μαγειρική σόδα.
Καλό στέγνωμα και σκούπισμα με μαλακό βαμβακερό ύφασμα.
Αν χρειαστεί, τρίψτε ελαφρά με μία μαλακή οδοντόβουρτσα.
Χημικά προιόντα καθαρισμού για κοσμήματα που πωλούνται εύρεως, απαιτούν σωστή χρήση, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να βλάψουν το πολύτιμο αντικείμενο σας.
Επίσης, σε σπάνιες περιπτώσεις συμβαίνει κάποιοι άνθρωποι να αντιδρούν στο ασήμι και να το αμαυρώνουν. Σύμφωνα με χημικούς, αυτό οφείλεται σε πιθανή δίαιτα ή λήψη ορισμένου φαρμάκου. Σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να προτιμήσετε κοσμήματα από λευκόχρυσο ή πλατίνα.

ΣΜΑΛΤΑ

Τα κοσμήματα που έχουν διακοσμηθεί χρωματικά με σμάλτο είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή!

Αποφύγετε την επαφή του κοσμήματος με αιχμηρές και σκληρές επιφάνειες (όπως γυαλί, μέταλλο, κ.α) που μπορούν να προκαλέσουν μικροεκδορές και ραγίσματα στο σμάλτο.
Πολύωρη έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως είναι πιθανό να αλλοιώσει το χρώμα του σμάλτου.
Καλλυντικά, χημικά και προϊόντα με βάση την αλκοόλη καταστρέφουν τ
α σμάλτα.
Φυλάξτε κάθε κόσμημα στη συσκευασία που το συνόδευε (κουτί ή πουγγί), σε χωριστή θέση από τα υπόλοιπα.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ

Στα κοσμήματα με πέτρες ισχύουν οι ίδιες συμβουλές που προτείνουμε για τα σμάλτα. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και στα εξής:

Οι πέτρες καθαρίζονται με ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα ώστε να διωχθούν υπολείμματα λίπους και σκόνης που πιθανόν να βρίσκονται στην επιφάνεια τους.
Σε πορώδεις και οργανικές πέτρες (όπως κοράλια, τυρκουάζ και μαργαριτάρια), ο καθαρισμός του κοσμήματος γίνεται μόνο με νερό. Το σαπούνι μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα και να ελαττώσει τη λάμψη των πετρών.
Για τη φύλαξη των μαργαριταριών σας αποφύγετε τα πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν ερμητικά και εμποδίζουν την αναπνοή τους. Προτιμήστε τη συσκευασία (κουτί ή πουγγί) που το συνόδευε όταν αγοράστηκε.

                                                                                             Πηγή : www.tokosmima.gr

EponymaRologia

Σημείωμα εκδότη

Μέσα σε 25 χρόνια έχουν συμβεί και έχουν αλλάξει πολλά. Όμως, αν κάτι μένει ίδιο για εμάς, αυτό είναι το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά που κάνουμε και ο σεβασμός προς τους συνεργάτες και αναγνώστες μας.

Περισσότερα

Σημαντικό!

Εάν έχουν γίνει αλλαγές στα στοιχεία της επιχείρησής σας (δραστηριότητες, επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας κ.α.) σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ώστε να διορθώσουμε τα στοιχεία αυτά, εντελώς δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 32.31.648

Digital
Εγγραφείτε στο Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter
© 2021 GoldFashion - All rights reserved